Röster

DISKRIMINERAD ?

Vi hjälper dig !!

"Har du känt dig diskriminerad någon gång?"

 

 

Florence, 30

- Jag skulle hämta ut ett paket på postombudet och de sa att jag inte fick det för att jag inte hade svenskt personnummer. Men det stämmer inte, det går att hämta ut paket ändå, men personalen måste veta hur man gör. Jag fick heller inte tillgång till internetbank innan jag fick svenskt personnummer, men när jag fått det fick jag veta att det visst varit möjligt att få den tjänsten.

 

 

 

Jonas, 30

- Jag jobbade på ett äldreboende när jag var 21 och jag ansåg att patientsäkerheten brustit i ett fall och sa till en medarbetare, en kvinna i 50-årsåldern, att jag inte tyckte att man sköter det så. Hon kunde inte ta att bli kritiserad av någon så ung och ny, och följande morgon på kafferasten så gick hon till personangrepp mot mig offentligt för att förminska mig inför arbetskollegorna.

 

 

 

Björn, 26

- Jag mönstrade för att göra värnplikt och ville verkligen göra den, men när de vägde mig ansåg de att jag led av undervikt och då var det tack och adjö. Jag tycker det var fel eftersom jag inte mådde dåligt på något sätt, och BMI funkar ju inte alltid som mått, till exempel kan en person med högt BMI vara jättevältränad.

 

 

 

 

 

Fotnot: Det är inte säkert att det föreligger juridisk grund för diskriminering i ovanstående exempel. Om du är osäker på om du blivit utsatt för diskriminering så hör av dig så hjälper vi dig.

Vi stödjer Kirikogalan.

Gör det du med!

Kontakta oss

 

VÄSTERNORRLAND

Folkets Hus

Skönsberg Medborgargatan 35

Konsulent Jan-Peder Forsberg

Tel: 070 - 273 25 52

Epost: dbv@dbyran.se

Kontakta oss

 

JÄMTLAND

Gamla Tingshuset

Samuel Permansgatan 13

Konsulent Beatrice Eriksson

Tel: 076 - 063 09 01

Epost: dbj@dbyran.se